پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
هزینه و قیمت انواع لوله پکیج ساختمان
نوشته شده در چهار شنبه 24 خرداد 1402
بازدید : 165
نویسنده : تاسیساتی تهران

هزینه و قیمت انواع لوله پکیج ساختمان

برآورد هزینه و قیمت انواع لوله پکیج ساختمان از آنجا مهم تلقی میشود که در حال حاضر استفاده از پکیج بیشتر از موتورخانه رایج شده است. لوله کشی پکیج شامل لوله کشی آب سرد و گرم و لوله کشی رادیاتور بوده و به دو صورت روکار و توکار قابل اجراست. لوله کشی پکیج با لوله های تک لایه و پنج لایه پلیمری انجام شده و بسته به شرایط و هزینه میتواند هر یک از دو مورد فوق استفاده شود.

هزینه و قیمت لوله پکیج ساختمان با لوله های پنج لایه بین 70 درصد تا دو برابر لوله های پلاستیکی برآورد شده و اجرت نسبتا بیشتری نیز دارد.

به شکل حدودی میتوان موارد زیر را از ارزانترین تا گرانترین نوع قیمت برای لوله شوفاژ دانست .

۱- لوله های پلاستیکی پلی پروپیلن سفید یا لوله سبز پلاستیکی با برندهای مانند لوله آذین , یزد بسپار , نیک بسپار

۲- لوله های سه لایه فویل دار یا کامپوزیت با مارکهایی مانند لوله آذین فویل دار و گلدپایپ

۳- لوله های پنج لایه PEX-AL-PEX و برندهایی مانند لوله نیوپایپ , سوپرپایپ , بهتراشان , ایزوپایپ , ایزی پایپ

۴-  لوله تک لایه پکس با برندی مانند پایپکس و سوپرپکس

۵- لوله فولادی سیاه یا لوله گاز مانیسمان و درزدار و برندهای مانند سپاهان , سپنتا , اهواز و…

برای استعلام قیمت, دریافت پیش فاکتور و خرید نهایی به وبسایت فروشگاه لوله و اتصالات پایپ بازار مراجعه نمایید.

قیمت لوله پکیج ساختمان

قیمت انواع لوله پکیج ساختمان

البته به غیر از لوله هزینه خرید اتصالات تعیین کننده اصلی در قیمت لوله پکیج ساختمان است و لوله های پنج لایه به دلیل گران قیمت بودن اتصالات؛ گران قیمت ترین و لوله های تک لایه آذین ارزان قیمت ترین لوله در بین لوله های فوق رایج هستند. لوله های سه لایه فویل دار با لوله های تک لایه اتصالات یکسانی داشته و تقریبا 10 درصد گرانتر از لوله های تک لایه هستند. لوله های فلزی سیاه نیز اجرت اجرای بسیار بیشتری داشته و به همین دلیل توفیق بازار لوله های پنج لایه و تک لایه بسیار بیشتر هستند.

در بعضی از منازل به دلیل ترکیدگی لوله های زیرکار و یا اقدام به نصب و راه اندازی پکیج در ساختمانهایی که فاقد لوله کشی گرمایشی هستند و به قصد کاهش هزینه های کنده کاری و بازسازی مجبور به استفاده از لوله کشی پکیج و شوفاژ روکار هستیم.

لوله های فولادی سیاه که به هیچ وجه برای لوله کشی روکار مناسب نیستند , چرا که ظاهری ناجور و ظرافت ندارند. در عین حال از لحاظ قیمت لوله شوفاژ و از نظر قیمت بسیار گران تمام میشوند . لوله های پایپکس و سوپرپکس هم برندهای شرکتی بوده که هم هزینه بالایی داشته و هم به دلیل سخت بودن دسترسی به اقلام برای خرید از طرف مجریان لوله کشی تمایلی به استفاده از آنها وجود ندارد.

لوله های تک لایه , 3 لایه و پنج لایه به ترتیب گرانتر شده و از لحاظ کیفیتی نیز برای اجرای لوله کشی شوفاژ هم ظریف هستند و هم اقلام آنها برای اجرای قابل دسترس بوده و درتمام فروشگاه اتصالات فروشی های محلی نیز میتوان تهیه نمود. به خصوص لوله های تک لایه را که به دلیل قیمت مناسب آن در هر کوچه و خیابانی میتوان یافت .  

از لحاظ هزینه اجرایی ,  تفاوت زیادی بین این نوع لوله ها نبوده و شاید بین 15 تا 30 درصد اجرای لوله کشی پنج لایه دستمزد بالاتری داشته باشد. اما کیفیت لوله کشی پنج لایه به دلیل تحمل بالای آنها بسیار زیاد بوده و هم در اجرای لوله کشی روکار و هم در اجرای لوله کشی توکار شوفاژ و پکیج بهترین لوله را میتوان لوله پنچ لایه دانست. البته نوع اجرا نیز در اجرت و هزینه خرید لوله پکیج ساختمان نیز مهم بوده و مثلا لوله کشی کلکتوری هم در دستمزد و هم در بخش اجرت هزینه بیشتری دارد.

هزینه تقریبی لوله کشی شوفاژ توکار فرق زیادی با لوله شوفاژ روکار نداشته و تغییر قیمت فقط در بخش تخریب و نوسازی محل افزایش پیدا میکند .

قیمت لوازم لوله کشی پکیج

به طور معمولی هزینه خرید لوله و لوازم لوله کشی پکیج مانند اتصالات و غیره برای یک واحد تقریبا 100 متری به شرح زیر میباشد.

لوله تک لایه با بهترین مارک لوله سفید و لوازم لوله کشی آب سرد و گرم و لوله کشی رادیاتور بین 6 تا 8 میلیون تومان

لوله ۳ لایه  کامپوزیت و اتصالات لوله کشی آب مصرفی پکیج و شوفاژ حدود 7 تا 10 میلیون تومان

لوله ۵ لایه که بسته به نوع و برند اتصالات بین 12 تا 15 میلیون تومان هزینه خرید اتصالات میشود .

هزینه های فوق برای اجرای لوله کشی انشعابی بوده و در لوله کشی کلکتوری به دلیل طول بیشتر لوله شوفاژ مصرفی و هزینه کلکتور و تجهیزات مربوطه , قیمت خرید لوله شوفاژ و لوازم افزایش پیدا میکند.

در بین مارک های داخلی لوله تک لایه , لوله آذین هم قیمت مناسبی داشته و هم کیفیتی خوبی دارد . بین برندهایی که از لحاظ قیمت لوله شوفاژ پنج لایه هم لیست قیمت نیوپایپ نسبت به دیگر برندهای بازار قیمت مناسب و کیفیتی بالایی دارد. در صورت نیاز به استعلام هزینه و قیمت انواع لوله پکیج ساختمان با فروشگاه لوله اتصالات حسین پور تماس بگیرید.

 




تعمیر کولر آبی 24 ساعته
نوشته شده در دو شنبه 8 خرداد 1402
بازدید : 183
نویسنده : تاسیساتی تهران

تعمیر کولر آبی 24 ساعته

خدمات سرویس و تعمیر کولر آبی 24 ساعته , عیب یابی, تعویض قطعات و تعمیر کولر آبی شبانه روزی تهران.

از آنجا که در فصول گرم مانند اواخر بهار و تمامی روزهای تابستان هوا بسیار گرم بوده و حتی در شب ها نیز تحمل گرما بدون کولر مشکل است. خرابی کولر آبی بسیاری از افراد گرمایی ,کودکان و سالخوردگان را اذیت کرده و هر طوری که شده بایستی یک فکری برای کولر خراب بکنیم. سوختن موتور کولر , خراب شدن پمپ آب کولر , پاره شدن تسمه , از بین رفتن برزنت کولر , وجود ایراد در برق کولر و سر و صدای ناهنجار کولر از مشکلاتی هستند که در اوج گرما میتواند مانع از عملکرد بهینه کولر آبی شود. البته نشتی آب کولر از شلنگ , کفی و دیگر قسمت های کولر نیز اذیت کننده هستند که بایستی رفع شوند.

برای جلوگیری از خرابی های بی هنگام و نیاز به تعمیر کولر آبی 24 ساعته بهتر است سرویس کولر آبی سر موقع انجام شود.

تعمیر کولر آبی 24 ساعته

تعمیر کولر آبی 24 ساعته تهران

تعدادی از خرابی های کولر بسیار واضح بوده و فقط نیاز است که کولر را بازدید کنید و برخی از خرابی های کولر علاوه بر بازدید نیاز به تجربه و مهارت نیاز دارد.

جهت خدمات تعمیر پکیج شبانه روزی تهران نیز با ما تماس بگیرید.

در ادامه نوشت بعضی از خرابی های محتمل کولر را ذکر خواهیم کرد و در مورد احتمالات قوی و ضعیف این  خرابیهای نیز بحث میکنیم.

روشن نشدن کولر آبی از مواردی است که خیلی اتفاق میفتد. دلیل قوی این مساله را میتوان خراب شدن موتور کولر , پاره شدن تسمه دانست. اما خارج شدن فولی از جای خود, خرابی کلید برق کولر, قطع شدن کابل کولر یا خرابی در سیم کشی ساختمان در کنار قفل کردن یاتاقان کولر از دیگر علل این عیب است.

از کار افتادن ناگهانی کولر نیز شبیه موارد قبلی است که اگر با بوی سوختگی همراه باشد حتما سیم پیچی موتور کولر دچار سوختگی شده است.

کم بودن قدرت کولر آبی نیز از موارد شایعی است که ممکن است به دلیل رگلاژ نبودن تسمه و یا پاره شدن برزنت باشد. این مساله در کنار کاهش قدرت موتور کولر و گرمای بیش از حد هوا از دلایل اصلی کاهش قدرت موتور کولر هستند.

سرد نبودن یا گرم بودن باد کولر دلیلی جز خیس نبودن پوشال کولر ندارد. البته ممکن است پوشال کولر شما کهنه بوده و جذب آب کمی داشته باشد. اگر پوشال کولر خیس نباشد ممکن است پمپ آب خراب شده باشد و یا احتمالا لوله های آبرسانی دچار گرفتگی شده باشند. این عیوب به شرطی است که کف کولر پر از آب باشد. اگر کف کولر آب نداشته باشد یا شناور خراب است و یا شیر و شلنگ کولر خراب و بسته هستند و البته به دلیل سوراخ بودن کف کولر احتمال دارد که کفی کولر آب جمع نشود.

صدای ناهنجار کولر نیز مشکل حادی است که به دلیل خراب شدن یاتاقان کولر و یا شل شدن پایه موتور کولر و بعضا معیوب بودن تسمه کولر اتفاق میفتد.

بوی بد کولر نیز اغلب به دلیل نزدیک بودن کولر با لوله های هواکش سرویس بهداشتی , دودکش یا اماکن بدبو است.

نشتی از کفی کولر نیز اگر مربوط به شکستگی و نشتی زیرآب کولر نباشد به دلیل سوراخ شدن تشتک کولر بوده وبایستی عوض شود. در صورت نیاز به خرید لوازم کولر آبی شبانه روزی یا تعمیر کولر آبی شبانه روزی با ما تماس بگیرید.

تعمیرات کولر آبی 24 ساعته تهران

در خرابی موتور کولر یا باید موتور کولر آبی تعمیر شود و یا تعویض. تعمیر موتور کولر آبی شامل تعویض درب موتور , بوش و سیم پیچی موتور کولر است. خرابی پمپ کولر , تسمه, شناور, شکستگی پولی, فلکه, یاتاقان فقط با تعویض آنها امکان پذیر بوده و برخی ایرادات مانند سوراخ شدن کفی کولر یا جدا شدن برزنت ممکن است با ترمیم اصلاح شوند.

در صورت نیاز به خدمات عیب یابی و تعمیر کولر آبی 24 ساعته شبانه روزی با ما تماس بگیرید.




قوانین لوله کشی گاز ساختمان
نوشته شده در پنج شنبه 14 ارديبهشت 1402
بازدید : 199
نویسنده : تاسیساتی تهران

قوانین لوله کشی گاز ساختمان

برای کاهش و به حداقل رساندن خطرات ناشی از انفجار و اشتعال گاز و جلوگیری از سواستفاده  در صورت تخطی از قوانین لوله کشی گاز منازل , شرکت ملی گاز و سازمان نظام مهندسی الزامات و شرایظ فنی ویژه ای در اعطای کنتور گاز شهری طرح کرده که اجرای این مقررات اجنتاب ناپذیر بوده و در صورت قانون شکنی, ملزم به اصلاح شرایط استاندارد لوله کشی گاز بوده و حتی میتواند از ساختمان کنتور سلب مالکیت و انشعاب کند. به همین دلیل پیش از اجرای لوله کشی گاز ساختمان , مالک بایستی با هماهنگی مجری یک نقشه مهندسی و استاندارد با رسم تمام جزییات سایز , انشعابات و مسیر لوله کشی گاز ساختمان به سازمان نظام مهندسی ارایه داده و در صورت تایید نقشه , مجری مورد تایید سازمان نظام مهندسی, کار عملیاتی اجرای لوله کشی گاز را با لوله و اتصالات استاندارد انجام داده و پس از تایید اجرا توسط بازرسان , میتواند شرایط اخذ کنتور و علمک گاز را داشته باشد. در صورت تخطی از قوانین لوله کشی گاز ساختمان کلیه خسارت های وارده به اشخاص و دارایی های ساکنین بر عهده افراد متخلف است.

برای استعلام قیمت و اطلاعات دقیق راجع به اتصالات و انواع لوله گاز خانگی روی لینک کلیک کنید.

قوانین لوله کشی گاز ساختمان

مرحله های گام به گام تایید لوله کشی گاز

پس با این شرایط , مراحل اجرای لوله کشی گاز ساختمان به شرح زیر هستند:

  1. انتخاب مجری دارای تاییدیه اجرای در شهر یا استان مورد نظر
  2. واریز مبلغ فیش های مراحل اداری سازمان نظام مهندسی
  3. تشکیل پرونده در سازمان نظام مهندسی همان شهر
  4. انتخاب ناظر سازمان نظام مهندسی
  5. رسم نقشه لوله کشی گاز ساختمان با هماهنگی مجری
  6. ارایه نقشه به سازمان نظام مهندسی و اخذ تاییدیه نقشه از نظام مهندسی
  7. اجرای لوله کشی گاز
  8. تایید لوله کشی گاز توسط ناظر مراجع ذی ربط
  9. تهیه نقشه لوله کشی گاز اجرا شده در سه نسخه
  10. ارایه مدارک به شرکت ملی گاز شهری و اخذ تایید مدارک
  11. واریز مبلغ فیش های قانونی 
  12. اخذ انشعاب و نصب علمک گاز 
  13. نصب کنتور و تست نهایی گاز ساختمان

بخش های بالا تماما تحت نظارت نمایندگان سازمان نظام مهندسی انجام شده و هرگونه تغییرات کلی و اساسی بایستی با اجازه این سازمان اجرا شود.

پیش نیازهای مورد نیاز برای ارایه به شرکت گاز

  • کپی شناسنامه و کارت ملی مالک یا وکیل مالک
  • سند مالکیت یا وکالت نامه از سند ملک

مدارک مورد نیاز برای ارایه به سازمان نظام مهندسی

  • فرم محاسبه
  • فرم طراحی
  • فرم نظارت 
  • فرم مهندسی

کلیه برگه های بالا  بایستی تایید و همراه با مهر و امضای مسولین مربوطه باشد.

در صورتی که ساختمان بیش از 2 طبقه باشد, بایستی برگ عوارض ساختمان, فرم بازدید,فرم دستور نقشه,فرم طراحی و نظارت تاسیساتی و نقشه های تاسیسات ساختمان , فرم قرارداد اجرا , پیمان و مدیریت یا فرم اخذ تعهدنامه محضری جهت معرفی مجری, نقشه معماری و سازه ,دفترچه محاسبات به همراه سی دی فایل نقشه های مخاسباتی را به سازمان نظام مهندسی ارایه کنید.

در صورتیکه اقدام به تخریب بنای کلنگی کرده باشید, بایستی کنتور گاز پیش از تخریب جمع آوری شده و رسید دریافت کنید. این رسید هنگام اخذ کنتور برای ساختمان جدید جزو مدارک محسوب میشود. همه این مراحل به دلیل الزام مالکین و مجریان به اجرای قوانین لوله کشی گاز منازل وجود دارند.

تشکیل پرونده در سازمان نظام مهندسی

مراجعه به واحد کنترل ظرفیت و صلاحیت اخذ انشعاب و کنتور گاز ملک

انجام امور پرداختی و واریز فیش های مربوطه

مراجعه به واحد کنترل ظرفیت و صلاحدید, برای اخذ مدارک شهرداری و تایید آن

پس از این مراحل ناظر مورد تایید سازمان برای اجرای کار تا مراحل پایانی معرفی میگردد.

انشعاب غیرقانونی به همسایگان  و ملک های مجاور, انشعاب از پشت کنتور یا مواردی شبیه این ,میتواند پیگیری قانونی به همراه داشته باشد. در ادامه به ذکر جزییات اجرایی استاندارد و قوانین لوله کشی گاز منازل خواهیم پرداخت.

قوانین لوله کشی گاز منازل

قوانین و مقررات سختکیرانه ای برای امنیت در لوله کشی گاز وجود داشته که از جمله مهمترین آنها به موارد زیر اشاره میکنیم.

  • لوله کشی گاز توکار بایستی با استفاده از لوله های مانیسمان بدون درز یا API استاندارد داخلی یا خارجی و اتصالات مانیسمان انجام شود. لوله کشی گاز روکار نیز با استفاده از جوشکاری لوله گاز فولادی اتصالات گاز درزدار نیز بلامانع بوده و البته اتصالات و شیرآلات بایستی استاندارد باشند.
  • عایق کاری استاندارد در لوله کشی گاز توکار و رنگ آمیزی قسمت های روکار در لوله کشی گاز روکار جزو الزامات قوانین لوله کشی گاز منازل است.
  • کلیه طول لوله کشی بایستی با بست ساپورت شده و لوله اتصالات گاز هیچ فشاری متحمل نشوند.
  • در مورد نوع شیر مصرف گاز هر آپارتمان و یا دیگر قسمت های ساختمان طبق نقشه مندرج شده, اجرا شده, و از نصب انواع سه راهی و یا شیر اضافی خودداری گردد و با نمای نقطه چین نشان داده شود.
  • لوله گاز قبل از کنتور باید با فشار 10 پوند بر اینچ مربع یا پی اس آی تحت تست شود، در صورت عدم هوابندی میتوانید از شیلنگ و سر شیلنگی بجای اتصال کنتور استفاده کنید.
  • مهر لوله تمام سایزها باید زمان بازرسی مشخص بوده و اتصالات و شیر بدون رنگ و ضد زنگ باشند.
  • شیر گازی مصرف نباید پشت وسیله گازسوز نصب شود و در دسترس باشد و فاصله شیر تا دودکش وسیله معین شود.
  • شیر گاز پکیج و سایر لوازم گاز سوز بهتر است سمت چپ با ملاحظه فاصله مجاز نصب شود.
  • ساختمان دارای حداقل محیط ایمنی و حفاظتی باشد. در و پنجره ها نصب شده و سقف سازه زده شده باشد.
  • نصب دودکش در فضای بیرون بنا غیرقانونی میباشد. حتی مغازه موجود در یک ساختمان نیز نمی توانند دودکش گازسوز را در حیاط آپارتمان نصب کنند.
  • شیر فرعی گاز در آپارتمان های دارای کنتور گاز یکسان باید در راه پله نزدیک درب ورودی هر واحد نصب شود.
  • در آپارتمان های دارای کنتور مجزا ترجیج بر آن است از نصب شیر فرعی در تراس اتاق خودداری کرده و حدالامکان در تراس پذیرایی و آشپزخانه نصب شود. شاید تفکیک کنتور قیمت لوله کشی گاز خانگی را افزایش دهد , اما استقلال آن موجب افزایش سطح حفاظتی میشود .
  • نصب بیش از یک شعله گاز در پارکینگ و مشاعات ممنوع است.
  • در ساختمانهای کنتور مستقل نصب شیر قفلی قبل از کنتور  و شیر گازی اصلی بعد از کنتور اجباری است.
  • در سیستم کلکتوری با تعدد کنتور سایزینگ کلیه لوله ها با آخرین شیر مصرف آخرین مصرف کننده از علمک انجام گیرد.
  • نصب روشنایی در اماکن زیر خلاف قوانین لوله کشی گاز منازل و مغازه است:
  • روبروی خروجی کانال باد کولر آبی , فاصله زیر یک متر از در و پنجره سقف چوبی کمتر از ارتفاع دو متر هشتاد سانتیمتر, درسقف گچی فضای با سقف کمتر از 2/5 متر.
  • در  سراهی انشعابی که شیر روشنایی و بخاری از یک لوله اصلی منشعب میشوند و در کنج ۹۰ درجه قراردارند، حداقل فاصله شیر روشنایی از سه راهی 30 تا 50 سانتیمتر باشد.
  • بخاری , آبگرمکن و پکیج بدون دودکش مورد تایید نمی باشد.
  • نانوایی فانتزی از مکانهای عمومی محسوب نمیشود.
  •  در لوله کشی گاز از شیرهای گازی استاندارد با نشان ملی استفاده شود.
  • حداقل دهانه دودکش شومینه و پکیج ۱۵سانتیمتر بوده و باید تا یک متر بالاتر از پشت بام ادامه یابد.
  • لوله کشی بارفیکسی از عرض معبر و یا در طول کوچه از طریق نصب ساپورت خلاف مقررات میباشد.
  • نصب حداقل یک بخاری ، یک آبگرمکن و یک اجاق گاز در منازل مسکونی برای اخذ کنتور از قوانین لوله کشی گاز منازل است. در صورتیکه مکانی موقعیت و شرایط نصب بخاری و سایر لوازم گازسوز را نداشته باشد,نمیتواند انشعاب گاز بگیرد و بایستی از لوازم گرمایشی برقی استفاده نماید.
  • نصب و انشعاب گاز در اتاق خواب و سرویس بهداشتی حمام دستشویی غیرقانونی است.

 

رسم نقشه طبق قوانین لوله کشی گاز منازل

-رسم نقشه ایزومتریک در مقیاس یک به 100

– مشخص کردن سمت جغرافیایی ،قطر دیوار، موقعیت پنجره و در ،مساحت حیات ،راه پله،بالکن،انبار، آشپزخانه

– محل , اندازه و قطر دودکش ها

– رسم نقشه استاندارد و نوشتن اعداد با شابلون نقشه کشی

– عدم قلم خوردگی و لاک گرفتگی نقشه و مدارک شناسایی

قوانین لوله کشی گاز اماکن تجاری

در مورد اماکنی تجاری که قصد دارند  از یک کنتور یکسان استفاده کنند باید مقررات زیر را رعایت کنند .

-رضایت محضری مالکین جهت انشعاب گیری کنتور در یک مغازه با مشورت مهندس ناظر

-نصب شیر قفلی در ارتفاع قابل دسترس در بیرون همه مغازه ها از لوله اصلی پس از کنتور

-کنتور باید در محدوده قانونی ساختمان نصب شود و نصب کنتور در اماکن مشاعات آزاد است.

-در لوله کشی واحد های مسکونی – تجاری و یا ترکیب مسکونی تجاری لوله کشی گاز باید از ملک شخصی سایرین عبور نکند و در مشاعات لوله کشی انجام شود.




قیمت و نحوه نصب شیرآلات بهداشتی ساختمان
نوشته شده در دو شنبه 28 فروردين 1402
بازدید : 187
نویسنده : تاسیساتی تهران

قیمت و نحوه نصب شیرآلات بهداشتی ساختمان

در این مطلب به بررسی قیمت و نحوه نصب شیرآلات بهداشتی ساختمان خواهیم پرداخت. 

نصب شیرآلات در ساخت یک بنا تقریبا جزو آخرین مراحل قرار گرفته و معمولا در هنگام یا بعد از اجرای نقاشی و پس از پایان یافتن نازک کاری انجام میشود. برای نصب شیرآلات نیاز است که بعد از سفت کاری عملیات اجرای لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان انجام شود. لوله کشی آب برای تغذیه آب سرد و گرم شیرآلات بهداشتی و لوله کشی فاضلاب برای جمع آوری و هدایت پساب حاصل از استفاده از شیرآلات در آشپزخانه , سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی , حمام , بالکن و ... انجام میشود.

بسته به محل و نوع مصرف دو نوع شیرآلات تکی سرد و شیرآلات مخلوط سرد و گرم لوله کشی انجام شده و از آنجا که در اغلب نقاط ساختمان نیاز به شیرآلات سرد و گرم همزمان وجود دارد, به جز نقاط انگشت شماری معمولا لوله کشی آب سرد و گرم تواما و به صورت موازی انجام میشود. لوله کشی آب سرد از مبدا کنتور یا پمپ آب شروع شده و پس از رسیدن به موتورخانه یا پکیج به همراه لوله کشی پکیج شوفاژ و آب گرم به سمت شیرآلات حرکت میکنند. در نقطه و محل نصب شیرآلات بایستی با لحاظ کردن ارتفاع و سایزبندی اتصالات مربوطه برای وصل کردن شیرآلات به سیستم لوله کشی نصب شوند.

قیمت و نحوه نصب شیرآلات بهداشتی ساختمان

نحوه نصب شیرآلات بهداشتی ساختمان

از لحاظ مدل شیرآلات بهداشتی ساختمان به دو شکل شیرآلات توکار و روکار نصب میشوند. برای نصب شیرآلات توکار بایستی در هنگام لوله کشی اجزای داخلی نصب شده و بعد از کاشی کاری تنه شیر روی مغزی داخلی یا آی باکس شیرآلات نصب شوند. اما برای نصب شیرآلات روکار که بیشتر هم استفاده میشوند, در ادامه لوله کشی , شیر مستقیما بر روی اتصالات لوله نصب میشوند.

از لحاظ محل نصب یک دست شیرآلات شامل 4 قطعه میشوند. شیر آشپزخانه یا سینک ظرفشویی, شیر روشویی , شیر دوش و شیر توالت ( ایرانی یا فرنگی ) از انواع شیرآلات هستند که دو مورد اول به شیر توکاسه و دو مدل دوم به شیر دیواری معروف هستند. در ادامه به نحوه نصب شیرآلات روکار و توکار خواهیم پرداخت.

جدول ارتفاع نصب شیرآلات بهداشتی

ارتفاع تمام شده نصب شیر روشویی و سینک ظرفشویی بین 80 تا 85 سانتیمتر میباشد.ارتفاع نصب شیر دوش حدود 90 سانتیمتر است و سردوشی باید در ارتفاع 2 متری قرار بگیرد.

خروجی فاضلاب روشویی و سینک ظرفشویی  در ارتفاع  40 تا 45 سانتی متر, ارتفاع نصب روشویی حدود 80 سانتیمتر,  شیر پیسوار روشویی و سینک آشپزخانه در ارتفاع 45 تا 55 سانتیمتر,

ارتفاع نصب شیر توالت فرنگی 55 سانتیمتر و شیر آفتابه ای ایرانی نیز بایست بین 40 تا 45 سانتیمتر باشد. ارتفاع نصب فلاش تانک باید حدود 180 سانتیمتر باشد , و سیفون فشاری یا فلاش والو هم باید در ارتفاع 1 متری نصب شود .

ارتفاع نصب شیر دوش 90 تا 100 سانتی متر و علمک دوش متحرک یا ثابت در حدود 180 تا 200 سانتی متری نصب میشوند.

نصب شیر مخلوط دوش در ارتفاع 70 و نصب شیر دوش وان نیز در ارتفاع 170 تا 190 سانتیمتر صورت میپذیرد.

ارتفاع نصب سینک ظرفشویی نیز مانند روشویی در حدود 80 تا 85 سانتی متر است. ارتفاع نصب شیر پیسوار پرکن فرنگی در حدود 25 سانت و ارتفاع نصب فلاش تانک ایرانی در حدود 180 سانتی متر میباشد.

استاندارهای فوق برای نصب شیرالات توکار نیز اجرا میشود.

شیرالات پیسوال زیر روشویی و زیر سینک نیز باید در ارتفاع 50 سانتیمتری نصب شود . نصب شیر اهرمی سینک و روشویی نیز باید کمی مایل باشد.تا استفاده از آن راحت تر باشد. نصب شیر ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی نیزدر ارتفاع 30تا 40 سانتیمتری صحیح میباشد.

برای نصب اکسسوری و لوازم سرویس بهداشتی نیزباید ارتفاع و تقارن حفظ شود تا زیباتر به نظر برسد. تعویض شیر مخلوط هم با وجود داشتن لنگی آسانتر است و فواصل غیر استاندارد را همپوشانی میکند.

نصب شیر توالت ایرانی و فرنگی

نصب شیر اهرمی توالت فرنگی و دستشویی ایرانی و حتی دوش که به نام شیرهای دیواری معروف  هستند , معمولا با  واسطه یک اتصال به نام لنگی شیر مخلوط به داخل روزه لوله کشی و مهره شیر انجام میشود . لنگی از سمت سایز 1/2 اینچ توسط نوار تفلون آب بندی میشود و از سمت شیر توسط یک واشر 2/5 به مهره 3/4 شیر وصل میگردد.

نصب شیر حمام

نصب شیر دوش که یک نوع شیر دیواری محسوب میشود درست مانند نصب شیر دیواری توالت است . در نصب شیر دوش دو قسمت در انتهای شیر یا ورودی شیر وجود داشته که سایز 3/4 مهره دار هستند و دوخروجی دارند . مهره 3/4 شیر دوش به لنگی شیر یا اتصال لوله کشی به طور مسقیم نصب میشود . برای نصب درون مهره شیر دوش حتما بایستی که واشر 2/5 لاستیکی قرار داد . به طور کلی در نصب شیرالات بهداشتی در جایی که واشر استفاده میشود به هیچ عنوان نبایستی از نوار تفلون استفاده کرد مگر در مواقع خاص که واشر به خوبی آببندی را انجام نمیدهد.

نصب شیر ظرفشویی

برای نصب شیر ظرفشویی بایستی تابع نصب شیرالات تک پایه یا توکاسه بود . شیر روشویی و شیر ظرفشویی درست مثل هم نصب میشوند. شیرهای سینک ظرفشویی و روشویی نیز دارای یک علم میباشندکه اکثرا الم شیرهای روشویی ثابت و علم شیرهای ظرفشویی متحرک میباشند. یک نوع شیر اهرمی ظرفشویی از نوع شیلنگی است که به نام شاوری معروف میباشند. قیمت شیرهای اهرمی معمولا بسته به وزن برنج به کار رفته, کیفیت تولید و آبکاری و قطعات کار رفته در شیر بستگی دارند.البته در ادامه توضیحات بالا باید ذکر شود که اینمشخصات به طور کلی برای شیرهای رایج دربازار به کار رفته و بسیاری از شیرالات فانتزی از سازوکار پیچیده ای چه در تولید و چه درنصب برخوردار هستند.

نصب شیر روشویی

نصب روشویی عموما با نصب روشویی انجام میشود , البته برخی مواقع لازم است که شیر روشویی کهنه با نو نیز جایگزین شود .. روشویی اغلب در سرویس های بهداشتی , حمام ها و درکنار توالتهای ایرانی و فرنگی برای شستشوی دست و صورت نصب میشوند. در گذشته روشویی ها از نوع چینی و سرامیکی بودند اما با لوکس شدن ساختمانها , تحولاتیدر ساخت روشوییها نیز به وجود آمد و انواع روشویی کابینتی با کابینهای از جنس ام دی اف ,پلیمر , چوب , شیشه , سنگ و سایر مواد لوکس به بازار عرضه شد. به طور کلی نصب آنها خیلی با روشویی ها فرقی ندارد. در هنگام نصب روشویی علاوه بر سفت کردن روشویی باید به تراز بودن , فاصله تا در و دیوارها و ارتفاع نصب روشوییها توجه کنیم.

نصب شوفاژ نیز همراه با شیرآلات انجام شده و ما به صورت مفصل راجع به طریقه نصب رادیاتور پره ای و پنلی در این مقاله پرداخته ایم. در نصب رادیاتور نیز همانند نصب شیرآلات بایستی جریان آب قطع بوده و بعد از نصب لوله و اتصالات و رادیاتور کار تست آب بندی انجام شود.

قیمت نصب شیرآلات

در سال 1402 برای نصب یک شیر معمولی بین 250 تا 350 هزار تومان دستمزد متوسط میباشد که در صورت افزایش تعداد شیر ها و راحتی و ساختی آن به قیمت دستمزد شیر افزوده میشود. در ادامه لیست قیمت نصب شیرالات شامل فقط اجرت نصب شیرالات بدون احتساب مخارج خرید جنس و به صورت تکی آورده شده است. بدیهی است که با افزایش تعداد شیرالات قیمتهای فوق قابل تخفیف و کاهش هستند.

حتی اجرت و دستمزد 2 عدد شیر به دلیل نصب همزمان حداقل یک تخفیف 100 هزار تومانی دارد, چرا که رفت و آمد و حمل لوازم برای نصب یک یا چند عدد شیر انجام شده و نصاب شیرالات ترجیح میدهد که با ارایه تخفیف از ایاب و ذهاب بیهوده جلوگیری کند.

نصب شیر ظرفشویی   250 تا 300 هزار تومان

نصب شیر توالت        200 تا 300 هزار تومان

نصب شیر روشویی      250 تا 300 هزار تومان

نصب شیر و دوش حمام 250 تا 400 هزار تومان

نصب شیر ظرفشویی شلنگ دار یا شاوری 350 تا 500 هزار تومان

نصب علم یونیکا و یونیورست دوش حمام 200 تا 350 هزار تومان

نصب روشویی کابینتی 350 تا 550 هزار تومان

نصب روشویی سنگی 450 تا 600 هزار تومان

نصب روشویی معمولی با شیر 300 تا 400 هزار تومان

نصب توالت فرنگی 300 تا 450 هزار تومان

نصب وال هنگ 1 میلیون تومان

نصب شیرآلات توکار بدون لوله کشی تکه ای 600 تا 800 هزار تومان.

اجرت نصب شیرالات اهرمی و معمولی قدیمی یا پیچی هم تفاوتی نداشته و همگی شامل لیست قیمت شیرالات در بالا میشوند.

دستمزد نصب سایر لوازم بهداشتی تاسیساتی نیز در کمترین حالت خود با هزینه ایاب و ذهاب بین 200 تا 250 هزار تومان است. مثلا اجرت نصب سیفون ظرفشویی و روشویی یا دستمزد نصب شیر پیسوار یا شیر ماشین ظرفشویی در حدود این رقم بوده و کوچک بودن و ارزان بودن این لوازم موجب کم بودن قیمت نصب این لوازم نمیشود و یک تاسیسات کار در آسان ترین شرایط برای یک کار خرده کاری بین 300 تا 350 هزار تومان اجرت دریافت میکند. ممکن است قیمت اتحادیه نصب شیرالات کمی پایینتر از این مقدار باشد, که دلیل آن هم عدم تخمین رفت و آمد , عدم همخوانی با قیمت های روز بازار و کلی گویی قیمت اتحادیه نصب شیرآلات است که توسط اتحادیه تاسیسات مکانیکی و برای نصب شیرآلات پروژه های ساختمانی تعریف شده است.

 

 


:: برچسب‌ها: جدول ارتفاع نصب شیرآلات بهداشتی , اجرت نصب شیر سینک ظرفشویی ,



تعویض واشر زیر سینک ظرفشویی
نوشته شده در یک شنبه 20 اسفند 1401
بازدید : 157
نویسنده : تاسیساتی تهران

تعویض واشر زیر سینک ظرفشویی

شاید ساده به نظر برسد اما تعویض واشر زیر سینک ظرفشویی یکی از اعصاب خوردکن ترین کارهای دنیا به نظر میرسد که به در عین سادگی ممکن است با چند بار نصب یا تعویض دوباره مشکل نشتی آن پابرجا باشد. تعمیر لوله های زیر سینک ظرفشویی یکی از کارهای رایج در خرده کاری تاسیساتی لوله کشی محسوب میشود.

سیفون ظرفشویی مجموعه ای از اتصالات و مهره های پلاستیکی و بعضا فلزی هستند که توسط واشرهای مخصوصی آب بندی میشوند. همان طور که در مطلب نصب سیفون ظرفشویی به آن اشاره کردیم , سیفون ظرفشویی وظیفه جمع آوری و انتقال پساب داخل سینک را به لوله کشی فاضلاب ساختمان داشته و به دلیل اینکه توسط واشر آب بندی شده و هر از گاهی انباشت فاضلاب موجب گرفتگی آن میشود, نیاز است که هر از چندی نسبت به باز کردن و تمیز کردن آن اقدام کنیم, اما ممکن است به دلیل ناشی گری و عدم تجربه در نحوه نصب قطعات نشود که کار آب بندی آنرا انجام داد.

تعویض واشر زیر سینک ظرفشویی

نحوه واشر زیر سینک ظرفشویی

برای تمیز کردن سیفون ظرفشویی لازم است که قطعات به خصوص مخزن باز شده و بعد از تمیزکاری آنها را مجددا ببندیم. واشرهای سینک ظرفشویی چند مدل بوده و مدلهای رند آنها انواع تخت و استوانه ای کونیک دار هستند. سایز واشرهای زیر سینک ظرفشویی متناسب با اندازه مهره ای که واشر داخل آن قرار میگیرد بوده و معمولا در دو سایز واشر 4 و واشر 5 تخت یا استوانه ای هستند. بهتر است در زمان تعویض واشر زیر سینک ظرفشویی به محل و اندازه و وضعیت قرار گیری واشر نیز دقت کنید. اغلب نقاط سینک ظرفشویی دارای واشرهای تخت بوده و فقط در برخی سینک ها در قسمت لوله عمودی منتهی به مخزن سیفون واشر کونیک دار استوانه ای برای تنظیم ارتفاع مخزن استفاده میشود.

در صورتی که به واشر مناسب دستزسی ندارید بهتر است با استفاده از همان واشر و کمی نوار تفلون اقدام به آب بندی آن نمایید.

آب بندی واشر زیر سینک ظرفشویی

دلایل نشتی سیفون ظرفشویی

اما شاید فقط دلیل عدم آب بندی خرابی واشر نبوده و دنده به دنده بستن یا خرابی اتصالات موجب خارج شدن سیفون از آب بندی باشد. له شدگی واشر نیز ممکن است موجب نشتی بوده و بایستی در این مواقع تعویض واشر زیر سینک ظرفشویی انجام شود. آب بندی سیفون روشویی نیز به همین شکل است.

برای اطمینان از نحوه نصب سیفون ظرفشویی بهتر است که قبل از باز کردن یک عکس از نحوه قرارگیری قطعات مختلف آن بگیریم. در صورت نیاز به آب بندی و تعویض واشر زیر سینک ظرفشویی با لوله کشی ۲۴ ساعته تهران تماس بگیرید.




سرویس کولر آبی تهران
نوشته شده در جمعه 19 اسفند 1401
بازدید : 174
نویسنده : تاسیساتی تهران

سرویس کولر آبی تهران

در صورت نیاز به سرویس کولر آبی تهران به صورت شبانه روزی با ما تماس بگیرید/ 09129352189 شبانه روزی.

در این مطلب به نحوه سرویس کولر آبی و کارهایی که یک سرویس کار کولر بایستی انجام دهد, خواهیم پرداخت, مسلما اگر خود شما توانایی سرویس کولر را پیدا کنید وکمی حوصله و وقت بگذارید میتوانید به یک سرویس کار حرفه ای کولر تبدیل شوید. در ابتدا لازم است که اطلاعاتی راجع به قطعات و طرز کار کولر آبی داشته باشیم.

سرویس کولر آبی تهران

طرز کار کولر آبی و سلولزی

کولر آبی یک ماشین خنک کننده برقی است. قطعات اصلی کولر مشتمل بر یک بدنه مکعبی شکل بوده که معمولا سه طرف آن پوشال و یک سمت آن کانال خروجی کولر قرار دارد. در تشت پایینی کولر آبی همیشه میزان مشخصی آب وجود دارد. این آب توسط پمپ آب کولر و لوله های مربوطه آبرسان یه سمت پوشالها که در سه سمت جانبی کولر قرار داشته و با خیس شدن پوشال داخل اتاق کولر یک محیط خنک تر نسبت به اطراف ایجاد میشود.

موتور یا دینام کولر توسط تسمه , پروانه کولر را به حرکت انداخته و این هوای نسبتا خنک محیط را سرد میکند و شما از این باد لذت میبرید. این سیکل کلی عملکرد یک کولر آبی است. اما در این راه ما با سه نوع قطعات مختلف سرو کار داریم.

قطعات کولر آبی

بخش نخست قطعات کولر لوازم ثابت کولر هستند. این لوازم شامل بدنه کولر, کفی کولر, پایه کولر و برزنت کولر هستند. این قطعات به ندرت دچار خرابی میشوند. بعضا پوسیدگی برزنت یا کفی کولر از مشکلات خرابی قطعات ثابت کولر محسوب میشوند.

بخش دوم قطعات سیستم آبرسانی کولر شامل شیر فلکه کولر, شلنگ کولر, شناور کولر , زیرآب کولر, پمپ آب کولر , شلنگ های آبرسانی پمپ و کولر و اتصالات پخش کننده کولر هستند که کار مهیا کردن آب و خیس کردن پوشال را بر عهده دارند. این بخش کار خنک سازی هوا را بر عهده دارد. معمولا 90 درصد از مواردی که باد کولر گرم میشود مربوط به خرابی این قسمت است.

دسته آخر قطعات تولید باد کولر است. موتور کولر مهم ترین قطعه کولر بوده و منشا باد کولر محسوب میشود. بعد از موتور , فولی روی دینام , تسمه , فلکه , یاتاقان , حلزونی و پروانه از قطعات دیگر سیستم باد زننده کولر آبی محسوب میشوند.

کلیه این قطعات با همکاری یکنواخت یکدیگر موجب فراهم آوردن هوای خنک و مطبوع کولر آبی میشوند و جواب سرویس کولر آبی چگونه است را بایستی روان سازی و بررسی این قطعات عنوان کرد. حال به نحوه راه اندازی و سرویس کولر آبی میپردازیم. سرویس کولر آبی تهران بخش مهمی از خدمات فنی و تاسیسات در فصل تابستان میباشد.

سرویس کار کولر آبی تهران

سرویس کولر آبی تهران

سرویس راه اندازی کولر آبی تعویض پوشال , تمیز کاری و نظافت , روغن کاری را شامل شده و در صورت وجود ایرادات کولر رفع عیب خرابی های زیر و درشت یا تعویض قطعات معیوب است.

به طور کلی سرویس کولر آبی شامل مراحل زیر است:

  • تعویض پوشال کولر و تمیز کردن دریچه های کولر
  • نظافت و شستشوی کولر و قطعات
  • روغن کاری یاتاقان و در صورت نیاز موتور کولر
  • بررسی و تست عملکرد قطعات آبرسانی, سیم کشی کولر, تسمه, برزنت, موتور و یاتاقان
  • روشن کردن کولر و در صورت نیاز رفع عیب و ایرادهای احتمالی

انجام سرویس کولر به صورت دوره ای اثر فراوانی در راندمان کولر و افزایش عمر کولر و قطعات کولر آبی میشود. سرویس کولر عموما در  اوایل فصل بهارانجام میشود و اینکار به ظاهر ساده باید با دقت و حوصله انجام شود.

به صورت حرفه ای و وقت گیر , سرویس کولر آبی تهران  از برق کولر و تقسیم برق کولر و اطمینان از کارکرد آن, چک کردن موتور کولر آبی,کارکرد صحیح دینام کولر موتور آبی,بازدید از پمپ کولر آبی و لوازم مکانیکی مانند یاتاقان,فولی,فلکه,شفت, حلزونی ,کفی کولر,برزنت کولر آبی,کانال کولر, شناور کولر,شیلنگ کولر آبی,شیر کولر, لوله های آب داخل کولر میشود.

تمیز کردن قطعات مختلف کولر آبی و تعویض پوشال کولر از مهمترین کارهایی است که در سرویس کولر بایستی انجام شود, تا کولر آبی دمای مطلوبی تولید کند. پس از تمیز کاری , روغن کاری یاتاقان , تنظیم شناور و تسمه , چک کردن دینام , پمپ و مسیر آب بدهی به پوشال , بررسی سلامت تسمه و برزنت و عدم لنگ زدن شفت در قطعات مکانیکی کولر آبی و تعویض یا شستشوی پوشال از مهمترین کارهایی است که در سرویس کولر آبی صورت میگیرد.

در ادامه سرویس کولر آبی تهران بایستی شیر و شلنگ کولر و زیرآب کولر بررسی شده و اگر بتوانید یک سایبان آماده یا حتی یک کارتن بزرگ روی کولر قرار دهید, موجب بهبود راندمان کولر آبی میشود. اطراف کولر آبی بهتر است هواخور خوبی داشته باشد تا هر چه بیشتر به اکسیژن دسترسی داشته باشد .گردش باد در اطراف کولر میتواند راندمان کولر ابی را زیاد کند.

هر چه مسافت کولر آبی تا کانال خروجی هوا بیشتر باشد ,راندمان کولر آبی کاهش پیدا میکند. روغن ریختن در روزنه یاتاقان و روان کار کردن قطعات کولر نقش بسیار زیادی در کاهش سوختن موتور کولر و سر و صدای بد کولر دارد.

تسمه کولر باید کمی بازی داشته باشد و خیلی سفت نباشد که به موتور کولر فشار بیاورد. با فشردن تسمه از دو سمت بایستی به اندازه 2 انگشت فاصله میان دوطرف تسمه وجود داشته باشد.

خیلی هم نباید شل باشد که بکسوات کند , و باید انتقال نیرو را به خوبی به پروانه کولر انجام دهد. در صورت کار نکردن دور کند کولر آبی بایستی توسط سیم پیچ بررسی شود.

در سرویس کولر آبی تهران به صورت عمومی سیم کشی کولر, عملکرد ظاهری صحیح کولر و هدایت مناسب باد کولر به کانالها و سپس به محیط مورد نظر باید توجه کرد , که در غیر اینصورت یک جای کار میلنگد.

تعویض پوشال کولر هرساله باید انجام شود , زیرا با توجه به دود و هوای بد تهران و سایر شهرهای بزرگ, پوشال کولر هر سال کثیف میشود.

آلوده بودن پوشال علاوه بر تقلیل بازدهی آن حساسیت زا بوده و ممکن است مشکلات تنفسی به وجود آورد. از طرفی برای جلوگیری از خرابی کولر آبی و اجبار به درست کردن کولر آبی بایستی حتما  سرویس کولر انجام شده و اگر شما میخواهید بدانید که سرویس کولر آبی چگونه است بایستی علاوه بر مطالعه اقدام به عمل نمایید.

لوازم سرویس کولر آبی تهران

سرویس کولر آبی در شرایط نرمال قطعات زیادی احتیاج ندارد اما برای احتیاط یک سرویس کار کولر بایستی با توجه به اندازه کولر ؛ به جز پوشال , تسمه ,  مهره ممه , چند متر شلنگ کولر, برزنت کولر آبی, شیر فلکه کولر , شناور کولر, زیرآب کولر همراه داشته باشد. بورس سیمی , آچارآلات , پیچ گوشتی , انبردست, روغندان از ابزارآلات مورد نیاز برای سرویس کولر آبی محسوب میشوند. البته پمپ آب , لوله سقفی , یاتاقان, پولی , فلکه و موتور کولر نیز از لوازمی هستند که در تعمیر کولر آبی نیاز داریم.


:: برچسب‌ها: سرویس کار کولر , سرویس کار کولر آبی ,



قیمت لوله آب پلاستیکی , پنج لایه و فلزی
نوشته شده در یک شنبه 7 اسفند 1401
بازدید : 180
نویسنده : تاسیساتی تهران

قیمت لوله آب پلاستیکی , پنج لایه و فلزی

در این نوشته انواع قیمت لوله آب پلاستیکی , پنج لایه و فلزی را بررسی میکنیم. یکی از تعیین کننده ترین موارد در تعیین قیمت لوله کشی ساختمان را میتواند قیمت لوله آب ساختمان دانست. قیمت لوله آب با توجه به نوع لوله و اتصالات آن مشخص میشوند. امروزه برای اجرای  از 6 مدل لوله استفاده میشود که 2 مورد آن یعنی لوله های تک لایه پلاستیکی و پنج لایه پکس کاربرد بیشتری دارند.

لوله های تک لایه پلیمری اتویی , لوله پنج لایه پکس , لوله گالوانیزه فلزی , لوله تک لایه پکس , لوله پلی اتیلن و لوله سه لایه فویل دار یا کامپوزیت از موارد رایج در لوله کشی آب هستند. البته لوله کشی مسی نیز برای لوله کشی آب و شوفاژ بسیار کیفیت و قیمت بالایی داشته که در کشورهای اروپایی و آمریکا استفاده شده و در ایران استفاده نمیشوند. ارزان ترین قیمت لوله آب ساختمان را لوله های  پلی اتیلن دارند اما برای آب گرم قابل استفاده نیستند.

لوله های تک لایه پلیمری با اتصالات پلاستیکی و تلفیق پلاستیک و برنج , لوله های پنج لایه با اتصالات پرسی و کوپلی برنجی , لوله کشی گالوانیزه با اتصالات گالوانیزه , لوله های پکس با اتصالات پلیمری و لوله های  سه لایه فویل دار با اتصالات لوله تک لایه پلاستیکی اجرا میشوند.  به جز لوله کشی پلی اتیلن همه موارد فوق برای لوله کشی آب سرد و گرم استفاده میشوند.

برای استعلام قیمت انواع لوله و اتصالات فاضلاب با ما تماس بگیرید.

مقایسه قیمت لوله آب پلاستیکی , پنج لایه و فلزی

با توجه به شرایط اجرایی و قیمت در حال حاضر بیشتر از لوله های پلاستیکی PPRC برای اجرای لوله کشی استفاده میشود. رتبه بعدی مصرف که نسبتا حدود 30 تا 40 درصد هزینه بیشتری بابت خرید لوله اتصالات میشود, مربوط به لوله های پنج لایه است. البته برند لوله اتصالات نیز تا حدی بر این تفاوت قیمت موثر است. در این مقایسه ما دو برند مطرح لوله اتصالات آذین تک لایه و نیوپایپ پنج لایه را بررسی کردیم.

این روزها از لوله های فلزی گالوانیزه در لوله کشی آب کمتر استفاده میشود اما در برخی موارد به خصوص رایزر آبرسانی ساختمان های بلندمرتبه که نیاز به دبی بیشتری برای آبرسانی وجود دارد, بایستی از لوله های گالوانیزه که دبی بیشتری دارند استفاده شود, چرا که لوله اتصالات پنج لایه و تک لایه از لحاظ هزینه بالا بوده و ضمنا دبی کمتری نسبت به لوله های گالوانیزه داشته و محدودیت سایز دارند. لوله های تک لایه تا سایز 2 اینچ , لوله های 5 لایه تا سایز 32 و لوله های گالوانیزه تا 4 اینچ در لوله کشی آب استفاده میشوند.

قیمت هر شاخه لوله آب پلاستیکی

در حال حاضر قیمت هر شاخه لوله آب پلاستیکی سفید در سایز 20 یا 2 در حدود 80 تا 100 هزار تومان است. قیمت لوله 25 پلاستیکی حدود 160 هزار تومان و قیمت لوله 32 تقریبا 260 هزار تومان است. لوله های پلاستیکی سفید در شاخه های 4 متر تولید و به بازار عرضه میشوند.این سه سایز از پرمصرف ترین لوله های پلیمری محسوب میشوند, اما در محاسبه قیمت لوله کشی, تخمین خرید اتصالات نیز موثر هستند. اتصالات پلاستیکی لوله های تک لایه نسبتا ارزان قیمت و در حدود 5000 تا 10000 تومان هستند اما اتصالاتی که یک طرف آنها برنجی هستند از 40 هزار تومان تا 150 هزار تومان در سایز 32 قیمت دارند. اتصالات پلاستیکی در طول لوله کشی و اتصالات یک سر برنجی در انتها و ابتدای لوله کشی برای اتصال به شیر و دیگر تجهیزات مصرف دارند. این نوع لوله اتصالات در مغازه لوله و اتصالات فروشی قابل تهیه کردن هستند.

قیمت هر شاخه لوله آب پلاستیکی

قیمت لوله پنج لایه

قیمت لوله های پنج لایه نیز تقریبا در حد لوله های تک لایه بوده و تا سایز 32 صورت رولی و متری بسته بندی و به فروش میرسند. اما پارامتری که قیمت لوله کشی پنج لایه را نسبت به لوله کشی تک لایه گران قیمت تر میکند, اتصالات تمام برنجی و بسیار گران قیمت تر این مدل لوله ها هستند. البته این نوع لوله کشی اتصالات کمتری نسبت به لوله های تک لایه مصرف میکنند, اما با توجه به قیمت گران اتصالات باز هم یک افزایش حدود 40 درصدی در برآورد هزینه لوله کشی برای آنها بایستی در نظر گرفت. قیمت لوله 16 پنج لایه حدود 18 هزار تومان, سایز 20 تقریبا 30 هزار تومان , نمره 25 حدود 50 و نمره 32 70 هزار تومان است, اتصالات آنها نیز در ارزان ترین مورد از 80 هزار تومان شروع شده و تا حدود 700 هزار تومان هزینه خرید یک سه راهی 32 کوپلی یا پرسی میرسد. اما کیفیت آنها جدا از قیمت لوله آب پلاستیکی , پنج لایه و فلزی بهترین است.

قیمت لوله آب پلاستیکی , پنج لایه و فلزی

قیمت لوله فلزی گالوانیزه

قیمت لوله گالوانیزه به صورت شاخه 6 متری محاسبه میشود. یک شاخه لوله 1/2 گالوانیزه سنگین در حال حاضر بین 700 تا 800 هزار تومان قیمت دارد. لوله 3/4 آن بین 800 تا 900 هزار تومان و لوله 1 اینچ در حدود 1/200 هزار تومان است. اتصالات گالوانیزه نیز بین 15 تا 40 هزار تومان است. در کنار قیمت بسیار بالای لوله های فلزی آب , اجرای مشکل و در نتیجه اجرت بالای اجرای لوله کشی گالوانیزه باعث شده که جز در موارد خاص , استفاده از این لوله کشی در ساختمان ها کمتر رایج باشد.

قیمت لوله پکس تک لایه

قیمت لوله پکس تک لایه در مجموع از لوله تک لایه پلی پروپیلن بیشتر است اما به دلیل اینکه این لوله ها دیرتر از لوله های پلیمری تک لایه و پنج لایه وارد بازار شده, نتوانست که آنطور که باید جایگاه خوبی در بازار پیدا کند. لوله های پکس هم قیمت لوله های تک لایه و پنج لایه و اتصالات آنها بین لوله های تک لایه و پنج لایه از لحاظ قیمت قرار دارد.

قیمت لوله های آب سه لایه فویل دار

اتصالات این لوله ها دقیقا همان اتصالات تک لایه PP هستند, خود این لوله ها نیز از جنس پلی پروپیلن بوده و فقط یک لایه فویل در میان آنها وجود دارد. قیمت لوله های فویل دار در حدود 10 درصد گران تر از لوله های تک لایه بوده و به دلیل عدم یکپارچگی لوله , طول عمر کمتری نسبت به لوله های تک لایه داشته و به همین دلیل استقبال زیادی از آنها نمیشود.

قیمت لوله آب پلی اتیلن

قیمت لوله های پلی اتیلن

لوله های پلی اتیلن فقط برای لوله کشی آب سرد و گرم مصرف شده و ارزان قیمت ترین لوله کشی محسوب میشود. لوله های آنها بسیار ارزان تر از لوله های تک لایه و اتصالات آنها نیز مقداری گران از اتصالات لوله پلاستیکی بوده و به دلیل رولی بودن آن اتصالات کمتری مصرف کرده و برای آبرسانی و مصارف کشاورزی عالی هستند. رنگ این لوله های مشکی رنگ است.

برای استعلام قیمت لوله آب پلاستیکی , پنج لایه و فلزی با نمایندگی لوله آذین تماس بگیرید.




آموزش جوشکاری لوله گاز منازل
نوشته شده در دو شنبه 24 بهمن 1401
بازدید : 192
نویسنده : تاسیساتی تهران

آموزش جوشکاری لوله گاز منازل

برای آموزش جوشکاری لوله گاز منازل علاوه بر تسلط بر جوشکاری که در دوره های عملی بایستی فرا گرفت, نیاز به اطلاعات علمی و نحوه اجرای جوشکاری و پارامترهای فنی آن نیز وجود دارد. اما از آنجا که اغلب همکاران ما در حرفه جوشکاری لوله گاز تنها در بخش عملی و تجربی کار کرده اند, ممکن است سوالاتی در زمینه آموزش جوشکاری لوله گاز منازل و ساختمان ها برای آنها وجود داشته باشد. 

از لحاظ شغلی یادگیری جوشکاری لوله گاز و انتخاب آن به عنوان شغل یکی از بهترین موارد در بین خدمات تاسیساتی لوله کشی ساختمان است, چرا که قیمت لوله کشی گاز ساختمان به دلیل تخصصی بودن با وجود مسولیت آن نسبت با سایر انواع لوله کشی بیشتر بوده و در نتیجه درآمد یک جوشکار لوله گاز نیز در بین افراد شاغل در سطح قابل قبولی قرار دارد.

همانطور که میدانید, از بعد کنتور گاز,  کار لوله کشی گاز ساختمان و منازل آغاز شده و سایز بندی ,نحوه انتخاب مسیر و عایق کاری و نصب تجهیزات در کنار جوشکاری و اتصال لوله و اتصالات توسط جوش مبنای کار لوله کشی گاز ساختمان است. جوشکاری لوله گاز منازل  فقط با استفاده از جوشکاری برق انجام شده و استفاده از هرگونه لوله پلیمری , لوله آب , لوله گالوانیزه , اتصالات غیر استاندارد, شیرآلات غیر تایید و بدون عایق کاری ممنوع است. همه اتصالات به جز در محل نصب شیر و تجهیزات استاندارد دیگر که با استفاده از سردنده انجام میشود بایستی حتما با استفاده از جوشکاری لوله گاز انجام شوند. سردنده لوله گاز قطعه لوله  ای است که یک سر آن طبق استانداردهای گازکشی رزوه شده و معمولا در شیرآلات مصرف کننده انتهایی یا شیر گازی قطع و وصل ساختمان و واحد برای نصب شیر روی آن نصب میشوند.

آموزش جوشکاری لوله گاز منازل

آموزش جوشکاری لوله گاز منازل توکار

جوشکاری لوله کشی گاز توکار بایستی حتما با استفاده از لوله های مانیسمان یا API و اتصالات مانیسمان انجام شود. بعد از اجرای جوشکاری بایستی حتما لوله و اتصالات با استفاده از رنگ پرایمر و نوار آلتن و سرجوش عایق بندی شود. اما قبل از هر کاری در لوله کشی گاز منازل برای اخذ انشعاب و کنتور گاز بایستی یک لوله کش گاز مورد تایید پیدا کرده و با طراحی نقشه روند کار را با مراجعه به مراجع ذی ربط شروع کرد. بعد از اجرای لوله کشی گاز و تایید نقشه و اجرا توسط بارزسان سازمان نظام مهندسی , مراحل نصب کنتور و انشعاب و تزریق و تست لوله کشی انجام میشود.

لوله کشی گاز روکار نیز به همین ترتیب انجام شده و فقط جوشکاری لوله گاز با استفاده از لوله های درزدار و اتصالات درزدار استاندارد گازی نیز امکان پذیر است. ضمن اینکه در لوله کشی گاز روکار فقط قسمت های توکار بایستی عایق بندی شده و بخش های روکار لوله اتصالات گاز با استفاده از رنگ و ضدزنگ پوشش داده میشوند. جوشکاری گاز خانگی به دلیل مخاطرات و مسولیت بایستی با دقت بسیار و رعایت نکات ایمنی و فنی اجرا شود.

روش جوشکاری لوله گاز

بسته به سایزبندی و ضخامت لوله روش های مختلفی برای جوشکاری لوله گاز مورد استفاه قرار میگیرد. برای شروع آموزش روش جوشکاری لوله گاز بایستی در وهله اول نکات جزیی زیر را در ابتدای کار رعایت شود.

  • سطح مورد جوشکاری در هنگام جوش تمیز و صاف باشد.
  • الکترود و دستگاه جوشکاری بایستی سالم و بدون نقص و آمپر آن متناسب با لوله اتصالات گاز باشند.
  • فضای اطراف خالی از مواد احتراقی و آتشزا باشد.
  • ایجاد پخ ( pipe beveling )روی لوله گاز 
  • نحوه حرکت الکترود جوشکاری
  • تعداد پاس های جوشکاری
  • بعد از جوشکاری هر پاس جوشهای پوک و سربارهای جوش کاملا تمیز وپاک شوند.
  • میزان حرارت و درجه کافی و مناسب به طرفین جوش اعمال شود.
  • جوشکاری هر پاس بایستی یکنواخت و برابر باشد.
  • زاویه حرکت الکترود در هنگام جوشکاری لوله گاز باید متناسب و یکپارچه باشد.
  • سرعت حرکت الکترود در طول جوشکاری یکنواخت مساوی باشد.

نکات مهم در جوشکاری لوله گاز و آب بندی

  • آماده نمودن لبه های جوش
  • یکدست بودن سطح اتصال
  • فاصله مناسب بین دو سطح
  • نگهداری و ثبات دو سطح
  • خال جوشهای ابتدایی بسته به قطر لوله کشی گاز
  • تمیز بودن لبه های جوش از هر نوع آلودگی نظیر روغن , چربی , پلیسه و سایر موارد
  • اگر یک جوش پهن میخواهید با سرعت کم و با  نوسان دادن الکترود به فلز مذاب جوش ،زمان دهید تا کاملا درز مذکور را پر کند.
  • اگر جوش باریک میخواهید سرعت جوش دادن و حرکت الکترود را بالا ببرید. برای یک جوش خوب با یک سرعت مناسب امکان دهید تا فولاد درزهای خود را ترمیم کند.

جوشکاری لوله گاز خانگی

حرکت دست در جوشکاری لوله

حرکت دست در جوشکاری لوله گاز ساختمان و موتورخانه در کیفیت نهایی جوشکاری بسیار موثر است. هرگونه لرزش و تکان دست خارج از محور جوشکاری ممکن است, موجب خرابی و نقص در جوشکاری لوله شود. به همین دلیل تمرکز و دقت در هنگام جوشکاری لوله گاز بسیار مهم است.

برای لوله کشی گاز ساختمان به روی لوله ها بسته به سایز لبه لوله ها پخ مناسب داشته باشند. با دقت لوله اتصالات  را به هم جوش می دهیم و  پس از اتمام دور اول یک بار توسط بورس ، زواید جوشکاری را با بورس سیمی تمیز کرده  و پس از تکمیل دور اول و تمیزکاری دور دوم را شروع میکنیم. بعضا نیاز است تمیز کاری توسط سوهان انجام شود . فاصله تایمی پاس اول ودوم نباید بیش از 5 دقیقه باشد. 

برای ایجاد پخ طرفین قبل از جوشکاری لوله گاز در لوله های سایز 1/2 پخ لازم نیست. البته در بسیاری افراد در سایزهای تا 1 اینچ هیچ پخی ایجاد نمیکنند که این باعث میشود عمق جوشکاری کم شود.

پخ جناقی یا V شکل , پخ دو طرفه یا X شکل , لبه لاله ای یا U شکل و پخ لایه ای H شکل از انواع پخ در جوشکاری لوله گاز هستند که در موارد مختلفی به خصوص در سایزهای بالای لوله کشی گاز اجرا میشوند. معمولا اتصالات به صورت فابریک دارای پخ های متناسب و استاندارد بوده و نیازی به زدن پخ روی اتصالات وجود ندارد.

نحوه حرکت الکترود در هنگام جوشکاری لوله گاز

چند شیوه متفاوت بسته با قطر لوله و وضعیت موجود برای جوشکاری و حرکت الکترود وجود دارد.

  • حالت افقی متحرک که در این حالت الکترود ثابت و لوله های در حال گردش هستند.
  • حالت عمودی ثابت که در این حالت
  • لوله های بالا رونده ثابت و الکترود به حول لوله ها میچرخند.
  • لوله افقی ثابت که در این روش لوله های افقی بی حرکت بوده و الکترود میچرخد. وضعیت مایل و عمودی متحرک که لوله ها به صورت مورب و الکترود به صورت کج متحرک است.

جوشکاری لوله های قطور با استفاده از چند پاس جوش انجام میشوند. این تعدد به دلیل اطمینان از پوشانندگی و هوابندی و در عین حالت تحکیم فیزیکی جوش لازم است. در جوشکاری لوله تا حد امکان بهتر است که جوشکاری روی خرک جوشکاری لوله گاز آنجام شود که شرایط ثابتی برای جوشکاری مهیا میکند.

ـ پاس اول مهمترین بخش  یک جوشکاری لوله میباشد که بایستی با حداکثر دقت انجام شود. نفوذ جوش در این مرحله بیش از مراحل دیگر است.

ـ پاس ثانویه نیز تقریبا به اندازه مرحله اول مهم بوده و اتصال بین الکترودها را ایجاد میکند . قبل از آغاز این پاس بایستی به دقت تمیز کاری کنیم و نقاط ضعف دور اول را بپوشانیم.

ـ پاس اخرین علاوه بر پرکردن درزهای ایجاد شده بایستی به ترتیبی انجام شود که از نظر ظاهر قسمت های قبلی و ناصافی های موجود را بپوشاند. بهترین نوع جوشکاری, جوش زنجیری است که ظاهری بسیار زیبا داشته و در عین حالت یک دست میباشد. برای آموزش جوشکاری لوله گاز به شیوه زنجیری تمرین زیادی نیاز است.

الکترود جوشکاری لوله گاز

الکترودهای جوشکاری موجود در بازار با قطر 2 , 2/5 و 3 موجود هستند. الکترود 6013 یا E6013 از نظر نوع جنس مناسب ترین الکترود برای جوشکاری لوله گاز منازل است. جوشکاری لوله گاز در سایزهای پایین معمولا با الکترود 2 و 2/5 و با افزایش سایز با الکترود 3 میلیمتر انجام میشود. طول الکترودهای جوشکاری لوله گاز بین 30 تا 40 سانتیمتر است. الکترود 4 و 5 به ندرت در لوله کشی گاز استفاده شده و معمولا برای جوشکاری اسکلت ساختمان به کار میروند.

آمپر مناسب جوشکاری لوله گاز

آمپر مناسب برای جوشکاری لوله گاز بستگی به سایز لوله و به خصوص سایر الکترود دارد. معمولا برای الکترود 2 و 2/5 با لوله های قطر کم , آمپر 200 تا 250 و برای جوشکاری لوله گاز با الکترود 3 با لوله های قطور تر آمپر 250 تا 300 در نظر گرفته میشود.

قیمت جوشکاری لوله گاز

هزینه و قیمت جوشکاری لوله گاز به دو شکل کنتراتی واحدی و متری محاسبه میشود. قیمت متری لوله کشی گاز معمولا در پروژه های بزرگ بین پیمانکاران و مجریان مقاطعه کار استفاده میشود. در واقع برای توافق بین کارفرما و پیمانکار استفاده از روش متری مناسب نبوده و به صورت واحدی یا کل واحد انجام میشود. دستمزد و اجرت جوشکاری لوله مانیسمان نسبت به انواع درزدار بیشتر است, چرا که دقت و زمان بیشتری نیاز دارد.




خدمات فنی و تاسیسات
نوشته شده در جمعه 14 بهمن 1401
بازدید : 208
نویسنده : تاسیساتی تهران

خدمات فنی و تاسیسات

ارایه کلیه خدمات فنی و تاسیسات ساختمان سراسر تهران به صورت شبانه روزی.  خدمات تاسیسات ساختمان به چند بخش تقسیم بندی میشود. به طور کلی خدمات اجرایی و تعمیرات فازع از زمینه تاسیساتی و فنی بخش های اصلی تاسیساتی هستند. برخی از موارد اجرایی بوده و برخی بخشهای خدمات فنی و تاسیسات ساختمان تعمیراتی محسوب میشوند.

به دلیل گستردگی خدمات تاسیساتی معمولا بخش های اجرایی در فیلدهای مختلف توسط مجریان , تعمیرکاران و سرویس کاران مختلفی انجام میشود. این گستردگی باعث شده متخصص هر رشته ای تا حدودی یک مرز مشخص و جداگانه برای پروژه های و کارهای تعمیراتی خود قایل شوند. در کنار تخصص و مهارت ممکن است ابزارآلات و تجهیزات هر یک از بخش های تعمیراتی و اجرایی متفاوت بوده و بعضا بسته به روحیه افراد هر کدام یک شرایط خاصی را میطلبد.

خدمات فنی و تاسیسات ساختمان

انواع خدمات فنی و تاسیسات ساختمان

به طور کلی خدمات فنی و تاسیسات ساختمان شامل خدمات لوله کشی آب , لوله کشی فاضلاب , لوله کشی پکیج و شوفاژ , لوله کشی گاز , لوله کشی موتورخانه , نصب و تعمیرات پمپ آب تحت فشار خانگی , لوله کشی و نصب  مخزن ذخیره آب , ساخت و نصب بوستر پمپ آب, اجرای آبیاری قطره ای باغ و درختان , اجرای گرمایش از کف , لوله کشی آتش نشانی , نصب و تعمیرات موتورخانه و پکیج شوفاژ, نصب تجهیزات اطفای حریق , لوله کشی استخر , نصب و تعمیرات استخرهای تفریحی روباز و سرپوشیده , نصب و تعمیر شیرآلات بهداشتی , نصب و تعمیر توالت فرنگی , نصب وال هنگ و لوازم بهداشتی توکار, نصب فلاش تانک توکار و روکار , نصب رادیاتور شوفاژ , نصب وتعمیرات آبگرمکن دیواری و زمینی , نصب و تعمیرات بخاری , نصب و تعمیرات شومینه , نصب , راه اندازی و تعمیرات آسانسوری و بالابر های ساختمان, نصب و تعمیرات کولر آبی , کانال کشی کولر آبی , کانال سازی و نصب دودکش , لوله کشی , نصب و تمیرات کولر گازی اسپلیت , نصب و سرویس داکت اسپلیت , نصب و سرویس چیلر های برودتی , نصب و راه اندازی سیستم های تهویه مطبوع , ساخت و نصب سانتریفوژ خانگی , خدمات آهنگری و جوشکاری , نصب قفل و ایمنی سازی ساختمان ,ساخت درب و پنجره های فلزی و یو پی وی سی, شیشه بری , کناف کاری , برقکاری و سیم کشی ساختمان از جمله خدمات فنی و تاسیسات ساختمان محسوب میشوند که توسط کسبه , مجریان و تعمیرکاران مختلفی انجام میشوند.

خدمات تاسیساتی تهران 24

معمولا خدمات تاسیساتی ساختمان شامل تاسیسات گرمایشی سرمایشی , لوله کشی ساختمان و تاسیسات برق ساختمان میشوند. همان طور که در پاراگرف بالا اشاره شد خود این بخش ها دارای دسته بندی های مختلفی هستند. شرکت خدمات تاسیساتی تهران 24 به صورت تخصصی کلیه امور اجرایی و تعمیرات تاسیسات لوله کشی , حرارتی ,برودتی و برق ساختمان را انجام میدهد. شرکت تهران تاسیسات بیش از ۲۰ سال سابقه در ارایه خدمات تاسیساتی لوله کشی ساختمان در سراسر تهران دارد. سرویسکاران این شرکت همگی با تجربه کافی در امور محوله به صورت تخصصی در زمینه های مختلف مهارت کافی داشته و خدمات ما شامل اجرا و تعمیرات لوله کشی ساختمان، تعمیرات لوله کشی آب و فاضلاب , نصب و تعمیرات موتورخانه،پکیج، رادیاتور، شیرالات، رفع گرفتگی توسط اکیپ های مجرب انجام میگردد. سرویس های ما ۲۴ ساعته و در تمام روزهای سال در تمام نقاط شهر تهران آماده ارائه خدمت به همشهریان عزیز میباشد.

لوله کشی ساختمان

یکی از موارد زیر سازی و اولیه بسیار مهم در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری، مسئله لوله کشی می باشد.  در واقع لوله کشی ساختمان یک بخش تاسیساتی است که باید به صورت استاندارد و حرفه ای اجرا گردد. اما باید به چند نکته اصولی در مورد لوله  کشی ساختمان دقت کنید تا به مشکل روبرو نشوید. مواردی که دانستن آنها از هزینه های پیش بینی نشده جلوگیری می کند و همچنین باعث می شود مدیریت بهتری در مورد ساختار آب رسانی، سیستم تهویه و فاضلاب صورت بگیرد. 

لوله کشی ساختمان حداقل شامل لوله کشی آب و فاضلاب میشود. بسته به موقعیت وبهره برداری لوله کشی شوفاژ و گاز در کنار لوله کشی کولر گازی  و سیستم های برودتی و هواکش از جمله لوله کشی های احتمالی در یک ساختمان هستند.

اولین و مهمترین نکته در مورد لوله کشی ساختمان این است که شما در مورد چه مرحله ای صحبت می کنید. اینکه با یک شرکت تاسیساتی تماس گرفته اید و درخواست لوله کشی اولیه در زمان ساخت را دارید یا اینکه بعد از چند سال از اجرای ساختمان، به دلایل مختلفی مانند فرسودگی، تغییرات و جابجایی در طراحی و … تصمیم به اجرا و تعمیرات لوله کشی و جابجایی دارید. این دو حالت از نظر هزینه ، اجرا و زمان بندی بسیار متفاوت هستند و شما باید برای انجام کار همه این موارد را در نظر بگیرید.

در چنین مرحله ای یک نقشه طراحی شده به پیمانکار یا اجرا کننده لوله کشی ارائه می شود و تیم تاسیسات با توجه به آن نقشه تمام مراحل اجرای لوله کشی را انجام می دهند. از آنجایی که لوله کشی در این مرحله به صورت آزاد بوده و موانعی وجود ندارد، انجام آن سریعتر و راحت تر صورت می پذیرد. لوله کشی چنین ساختمان هایی بعد از شاخه اصلی که از لوله شهری یا از موتورخانه به واحدهای مختلف وارد می شود، در هر واحد نیز به دو قسمت اصلی تقسیم می شود. یک قسمت شامل حمام و دستشویی می شود و قسمت بعدی مربوط به آشپزخانه است.

در بین انواع لوله کشی میتوان گفت که قیمت لوله کشی گاز ساختمان نسبت با سایر انواع لوله کشی حساسیت بیشتری داشته و گران قیمت تر است.

تاسیسات گرمایشی ساختمان

تاسیسات حرارتی به نصب تجهیزات , ادوات و مبدل های انرژی اتلاق میشود.

نصب و تعمیرات موتورخانه شوفاژ مرکزی شامل نصب مشعل , دیگ , منبع دوجداره ,کویل دار و مبدل حرارتی , نصب و تعمیر پمپ های سیرکولاسیون شوفاژ و پمپ های آب گرم و سرد , نصب کلکتور و لوله کشی موتورخانه نصب شیر فلکه , نصب لرزه گیر , نصب دیگ های بخار

نصب تجهیزات استخر های روباز و سرپوشیده , سونا و جکوزی نصب پکیج , آبگرمکن , بخاری,شومینه  و لوازم گازسوز گرمایشی , نصب فن کویل دیواری و سقفی , نصب رادیاتور شوفاژ , کانال کشی تاسیسات حرارتی از جمله خدمات فنی و تاسیسات ساختمان در بخش رفاهی هستند.

تاسیسات سرمایش ساختمان

نصب و تعمیر انواع  کولر گازی , نصب و تعمیر کولر آبی؛ نصب و تعمیر انواع چیلر جذبی , تراکمی , آب خنک , هواخنک و تبخیری, نصب و تعمیر هواساز , نصب فن های تهویه مطبوع, نصب و تعمیر داکت اسپلیت , نصب و تعمیر مینی چیلر, نصب دریچه , کانال سازی و کانال کشی کولر های آبی , فن کویل ها و تهویه مطبوع

تاسیسات برق ساختمان

خدمات برقی ساختمان شامل سیم کشی ساختمان به روشنایی ها,کلیدپریز ها و سایر مصرف کننده ها میباشد. اجرا و تعمیر سیم کشی ساختمان کابل کشی ساختمان ,داکت کشی و  تقسیم برق ساختمان, نصب و تعمیر تابلو برق ساختمان , آسانسور , موتورخانه و واحدهای آپارتمانی, نصب و تعمیر جعبه فیوز , کلید مینیاتوری , جعبه تقسیم و فیوز های ساختمان, نصب کلیدپریز ,لوستر ,  روشنایی ,سرپیچ , لامپ , چراغ , نصب هالوژن و سایر روشنایی ها , نصب ترانس برق , دیمر , سنسور های حرکتی , فوتوسل سایر لوازم برقی بخش مهم دیگری از خدمات فنی و تاسیسات ساختمان هستند.

خدمات فنی و تاسیساتی مدرن

خدمات فنی ساختمان به طور کلی به مواردی بود که در بالا ذکر شد گفته میشود اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و تغییرات الگوهای زندگی که اغلب به سمت افزایش رفاه خصوصا در طبقات مرفه و متوسط جامعه این گونه خدمات نیز با گستردگی روزافزونی و به صورت تخصصی رو به افزایش میرود.

امکاناتی که امروزه در برخی منازل , ویلاها و ساختمانها به کار میرود بیشتر شبیه یک رویاست و اگر گفته شود کاخ خیلی زیاده روی نکرده ایم. البته برخی از امکانات رفاهی خیلی استاندارد و قابل استفاده نیست و بیشتر لاکشری و آپشن ساختمان بوده و برای خودنمایی و پز دادن به کار میروند.

یک زمانی در تهران از جارو برقی مرکزی در تاسیسات ساختمان به عنوان یک آپشن اضافی نام برده میشد اما با به کار بردن آن در برخی ساختمانها مصرف کننده ها به این پی بردند که جاروبرقی مرکزی فقط به درد برجها و ساختمانها بلند مرتبه مسکونی میخورد و در ساختمانهای کوچک معایبش از محاسن آن بیشتر است .




روش صحیح لوله کشی آب ساختمان
نوشته شده در جمعه 7 بهمن 1401
بازدید : 441
نویسنده : تاسیساتی تهران

روش صحیح لوله کشی آب ساختمان

در این نوشته مهم به بررسی صحیح لوله کشی آب ساختمان خواهیم پرداخت. هر چند که لوله کشی آب در ظاهر ساده به نظر میرسد و اغلب فکر میکنند که لوله کشی آب تشکیل شده از لوله و اتصالات آب, اما اینکه برای بهینه بودن لوله کشی آب ساختمان از چه مسیری , چه جنس لوله و اتصالاتی , چه انشعاباتی و دیگر فاکتورهای مهمی استفاده کنیم بسیار مهم است.

روش صحیح لوله کشی آب ساختمان

چند روش صحیح برای لوله کشی آب ساختمان

استفاده از پمپ و مخزن آب در پارکینگ و طبقات پایین ساختمان

استفاده از شیوه انشعابی و رایزری برای لوله کشی آب 

استفاده از روش کلکتوری لوله کشی آب ساختمان و داخل آپارتمان از روش های مختلف لوله کشی آب هستند.

این روشها میتوانند به صورت لوله کشی روکار و توکار آب سرد و گرم اجرا شوند. شروع کار لوله کشی آب سرد و گرم میتواند از کنتور آب , موتورخانه , پکیج یا آبگرمکن و پمپ و مخزن آب باشد.

انتخاب این روش ها بر اساس تشخیص مجری و انتخاب مالک یا مالکین انجام میشود. به طور کلی معمولا لوله کشی آب یک ساختمان بعد از کنتور آب شهری شروع میشود و بسته به مشترک بودن یا مجزا بودن کنتور و تجهیزات گرمایشی, شرایط و روش های لوله کشی ممکن است تفاوت هایی داشته باشند.

در ساختمان های دارای موتورخانه معمولا ساختمان دارای یک کنتور آب مشترک بوده که هزینه های قبض آب وتاسیسات موتورخانه بین همه واحدها به تناسب جعمیت و متراژ تقسیم میشود. این ساختمان ها در صورت افت فشار آب ساختمان بهتر است که یک مخزن و پمپ آب مشترک نصب کنند, تا هم از لحاظ قدرت و هم از نظر هزینه برای همگی به صرفه باشد.

در ساختمانهایی که کنتور آب مجزا دارند معمولا سیستم پکیج برای گرمایش استفاده میشود و درصورت کاهش فشار آب بایستی هر واحد برای خود یک پمپ مستقل نصب کند. البته برای نصب پمپ مشترک در صورت رضایت واحدها میتوانند تمهیداتی برای نصب یک پمپ مشترک انجام داد. نصب پمپ آب در روش صحیح لوله کشی آب بایستی به همراه منبع در طبقات پایین باشد و لوله کشی و نصب پمپ آب در پشت بام یک روش غیر استاندارد به حساب می آید.

محاسبات لوله کشی آب سرد  و گرم

در روش صحیح لوله کشی آب ساختمان بسته به نیاز و شرایط ساختمان فاکتورهای متعددی مورد بررسی قرار میگیرد. لوله کشی آب سرد و گرم میتواند به دو صورت روکار و توکار انجام شود. در ساختمان های نوساز لوله کشی بعد از سفت کاری انجام میشود. در ساختمان های مسکونی که به دلیل خرابی یا بازسازی ساختمان قصد اجرای لوله کشی مجدد دارید, بسته به وضعیت ساختمان و انتخاب کارفرما و تشخیص لوله کش,  لوله کشی میتواند به دو شکل لوله کشی روکار و توکار انجام شود. بعضا میتوان از این دو روش به صورت همزمان استفاده کرد.

در لوله کشی زیرکار بایستی مسیر عبور لوله کشی در صورت نیاز تخریب و کنده شده تا لوله کشی اجرا شده و سپس روی  آن با مصالح پوشانده شود, به همین خاطر با توجه به  هزینه های بنایی و ساختمانی , اجرای لوله کشی آب سرد و گرم توکار مخارج بیشتری دارد. از لحاظ اجرای خود لوله کشی آب گرم و سرد تفاوت هزینه چندانی بین کار عملیاتی لوله کشی آب سرد و گرم توکار و روکار وجود ندارد.

در ساختمان ها و آپارتمان هایی که در حال تاسیس یا نوسازی هستند, لوله کشی آب سرد و گرم بعد از عملیات سفت کاری و قبل از نازک کاری و کاشی کاری انجام میشود.

با توجه به شرایط و تجهیزات موجود در ساختمان روش ها و راه کاری مختلفی برای لوله کشی آب ساختمان توصیه میشود. اصولا 2 روش صحیح لوله کشی آب  انشعابی و کلکتوری برای آّبرسانی وجود دارد. محاسبه لوله کشی آب گرم و سرد ساختمان در این شیوه  تفاوتهایی با هم دارند. با توجه به نوع تجهیزات موجود در ساختمان های مختلفی یعتی سیستم موتورخانه , پمپ آب , مخزن آب , کنتور مشترک و مجزا شیوه های مختلفی در لوله کشی میتوان در  نظر گرفت.

سایز لوله کشی آب ساختمان

قطر لوله آب سرد و گرم با توجه به مسیر لوله کشی , تعداد انشعابات و شیرآلات, نقاط انشعاب گیی , اصلی یا فرعی بودن , میزان مصرف هر قسمت از آپارتمان و ساختمان برآورد خواهد شد. تعیین اندازه و محاسبه لوله کشی آب گرم و سرد ساختمان میتواند به صورت علمی یا نظری انجام شود. عموما در ایران در انواع لوله کشی,  شیرآلات مخلوط با انشعاب نمره 16 پنج لایه یا 20 تک لایه انجام میشود. لوله ای که به چند مصرف کننده یا شیر آبرسانی کند با یک سایز افزایش اجرا شده و لوله اصلی که به 5 تا 7 شیر آبرسانی میکند با سایز 25 پنج لایه یا 32 تک لایه و تعداد بیشتر شیرآلات با سایز بیشتر انجام میشود. لوله ورودی آبگرمکن معمولا اتصال 1/2 دارد اما بهتر است لوله کشی تا نقطه نصب با سایز 3/4 تک لایه یا 20 پنج لایه انجام شود. لوله ورودی پکیج هم بهتر است با سایز 32 پلاستیکی یا 25 پنج لایه انجام شود. لوله کشی پمپ آب و مخزن برای پمپ های مشترک حداقل سایز 1 اینچ و لوله کشی پمپ داخل آپارتمانی با سایز 25 انجام میشود. لوله کشی آب موتورخانه نیز با توجه به تعداد واحدها سایز 1 اینچ تا 2 اینچ است.

جنس لوله های آب

در حال حاضر برای بخش های داخلی اغلب از لوله های تک لایه و پنج لایه استفاده شده و در بخش رایزر یا لوله اصلی ساختمان نیز از همین متریال و در برخی از ساختمان های بزرگتر و بلند مرتبه از لوله های گالوانیزه استفاده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر به پایپ بازار نمایندگی سوپرپایپ تهران مراجعه کنید.

در روش صحیح لوله کشی آب از چه جنسی استفاده کنیم

تهیه جنس با توجه به بودجه مالک و شرایط ساختمان دارد. در برخی موارد استفاده از یک جنس اجبار است و عدم پیروی از انتخاب صحیح متریال لوله کشی ممکن است باعث خرابی سیستم لوله کشی آب ساختمان شود. معمولا در ساختمان های کوچک بزرگ در سایزهای تا 2 اینچ از لوله های تک لایه و پنج لایه استفاده میشود. کیفیت و قیمت لوله کشی پنج لایه نسبت به لوله های پلیمری پلاستیکی بیشتر است اما به دلیل اجرای آسان و قیمت مناسب لوله کشی با لوله سفید رایج تر است.

در ساختمان های بلند مرتبه که رایزر آبرسانی آنها بایستی سایز بالای 2 اینچ باشد بایستی از لوله کشی گالوانیزه استفاده کرد. لوله های گالوانیزه به خصوص در سایز بالا دبی بیشتری برای انتقال آب دارند و هرچند که در سایز پایین ترجیج بر استفاده از لوله کشی پلیمری تک و پنج لایه است. در این ساختمان ها رایزر یا لوله اصلی آب سرد و گرم  را گالوانیزه کار میکنند و لوله داخلی واحدها را پلاستیکی یا نیوپایپ اجرا میکنند.

انتخاب مسیر عبور لوله

انتخاب مسیر عبور لوله بایستی طوری انجام شود که کمترین اتصالات را در کوتاه ترین مسیر مدنظر داشته باشد. مسیر لوله کشی با توجه به روش لوله کشی داشته و در لوله کشی مدرن سعی میشود که کمترین اتصال و سه راهی استفاده شود. توصیه میشود که در کف سرویس بهداشتی نیز کمتر از لوله کشی آب استفاده کنیم.

تعمیرکار لوله کشی آب

برای تعمیر لوله کشی آب بایستی یک مجری متخصص این امر پیدا کنیم. حدس اینکه خرابی لوله کشی در کدام نقطه است با استفاده از تجربه و یا دستگاه تشخص ترکیدگی لوله انجام میشود. در صورت گستردگی خرابی لوله کشی در یک واحد بایستی از روش صحیح لوله کشی آب به صورت روکار و توکار استفاده نمود.

 


:: برچسب‌ها: سایز لوله کشی آب ساختمان , محاسبه لوله کشی آب گرم و سرد ساختمان ,