پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
نحوه نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی
نوشته شده در جمعه 23 ارديبهشت 1401
بازدید : 244
نویسنده : تاسیساتی تهران

نحوه نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی

نحوه نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی به در نگاه اول امر آسانی به نظر میرسد, اما اگر در برخی موقعیت های خاص قرار بگیرید, ممکن است فکر کنید که کار خیلی پیچیده ای است, و البته کار بسیار مشکلی نیست به شرطی که یاد بگیرید از کجا شروع کنید و چه چیزی را کجا وصل کنید. نصب و تعمیرات سینک ظرفشویی از آن دسته کارهایی است که ممکن است در مقطعی کابوس کسانی شود که در کار نصب و تعویض سیفون ظرفشویی در مانده اند, به ویژه اگر دسترسی به سرویس کار نداشته باشند.

نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی برطبق کارهای لوله کشی آب و فاضلاب نیازی به وسایل ویژه ای نداشته و حتی با دست خالی نیز میتوانید اینکار را انجام دهید. آب بندی و تعمیرات سینک ظرفشویی و سنگ روشویی نیز طبق فرمول زیر انجام میشود.

سیفون ظرفشویی و روشویی چه کاربردی دارند؟

سیفون ظرفشویی و روشویی( شترگلویی) یا لوازم لوله اتصالات زیر سینک لوازمی معمولا پلاستیکی هستند که هم کار عمل انتقال آب حاصل از استفاده از سینک و روشویی را انجام میدهند و هم اینکه مانع از ورود گاز نامطبوع فاضلاب به داخل آشپزخانه و سرویس بهداشتی میشوند. به طور کلی هر وسیله ای که به سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان متصل است, بایستی یک سیفون یا  شترگلویی داشته باشد. در کفشور و سرویس های بهداشتی ایرانی و فرنگی این شترگلویی و سیفونها در داخل کار قرار داشته و در مورد نصب تجهیزاتی مانند سینک ظرفشویی آشپزخانه , روشویی و وان سرویس حمام توالت این تجهیزات در قسمت زیرین نصب میشوند.

اما به تبع ساختار و مدل تجهیزات بهداشتی مورد استفاده, سیفون ظرفشویی و روشویی انواع و اندازه های مختلفی داشته و به پیرو آن طریقه نصب و تعویض آنها را متمایز میکند.

تمامی مدلهای سیفون های ظرفشویی و روشویی جدا از شکل و جثه آنها بین یک تا چند ورودی به داخل سیفون داشته و پس از جمع آوری در مخزنی به نام سیفون با یک خروجی به لوله فاضلاب ساختمان متصل میشوند.

 به سیفون ظرفشویی آشپزخانه, سیفون مخزن بزرگ و به سیفون روشویی سیفون مخزن کوچک متصل میشود.

انواع سیفون ظرفشویی و روشویی

از لحاظ تعداد لگن یا ورودی سیفون های ظرفشویی به سیفون های تک لگن, دو لگن , سه لگن تقسیم بندی میشوند. برخی از انواع مدلهای فوق دارای یک یا دو سرریز سینی هم هستند.

سینک های ظرفشویی ساخت داخل به سینک های توکار و سینک های روکار بخش بندی میشوند. در سینک های روکار که ذر گذشته بیشتر استفاده میشد, از لوازم سینک ظرفشویی ساده یک و دولگنه و در سینک های توکار که در سالهای اخیر نصب آنها رایج شده است, از سیفون های یک , دو یا سه لگن استفاده میشود. 

سیفون سینک های روکار معمولا فاقد سرریز سینی جانبی سینک هستند و فقط نوع دولگنه آنها با اتصال یک سراهی به مخزن متصل شده و با یک لوله خرطومی با فاضلاب دیوار وصل میشوند. در برخی از مدلهای جدیدتر یک سه راهی یا چهار راهی نیز در قسمت فوقانی مخزن نصب شده که برای نصب ماشین ظرفشویی و لباسشویی تعبیه شده اند.

اما سیفون های فانتزی اشکال و مدل های مختلفی داشته و ممکن است یک یا دو سینی و بین یک تا سه لگن و میوه شور داشته باشند که مونتاژ و سرهم بندی این سیفون ها نسبت به سیفون های روکار کمی مشکل است.

یک مدل سیفون هم مخصوص سینک های صنعتی وجود دارد که از لحاظ جثه حجیم تر و بزرگتر هستند. معمولا نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی در هنگام نصب شیرآلات انجام میشود.

سیفون روشویی

سیفون های روشویی وضعیت ساده تری داشته و از لحاظ اندازه معمولا کوچکتر از سیفون های ظرفشویی دارند. سیفون های روشویی از لحاظ مدل به دو نوع سیفون ساده و سیفون اتوماتیک دسته بندی میشوند.

نوع ساده آنها شامل یک زیرآب, یک لوله عمودی رابط بین زیراب و مخزن, یک خرطومی رابط بین مخزن و دیوار و مهره و واشرهای مربوطه هستند.

طریقه نصب سیفون روشویی

نحوه نصب سیفون روشویی نسبت به ظرفشویی پیچیدگی کمتری دارد.در نصب سیفون ظرفشویی و روشویی اولین قدم بستن زیرآب است. زیرآب یک اتصال توری دار است که یک سوراخ مشخصی بر روی سینک یا روشویی برای نصب آن تعبیه شده و آبی که به داخل لگن میریزد به سمت مخزن سیفون هدایت میکند.

بسته به مدل سیفون اعم از سیفون معمولی یا اتوماتیک بعد از نصب سیفون لوله رابط سیفون از زیر سنگ روشویی به مخزن متصل میشود. در زیرآب های معمولی کلیه قطعات جز توری فلزی از روی توسط پیچی بلند بر روی مجرای روشویی محکم شده و از زیر توسط واشر آب بندی میشود.

طریقه نصب زیرآب اتوماتیک

در نصب سیفون اتوماتیک روشویی لوله زیرآب از بالا وارد مجرا شده و توسط یک واشر و مهره به روی مجرا محکم و آب بندی میشود.

بعد از متصل کردن زیرآب به مخزن لوله خرطومی را توسط یک بوگیر لاستیکی معمولا سیاه رنگ به داخل لوله فاضلاب آب بندی میکنیم.

طریقه نصب سیفون ظرفشویی دوقلو

نصب سیفون ظرفشویی تک لگنه و دو لگنه روکار نیز مانند نصب سیفون روشویی ساده بوده و نکته چندانی ندارد, از این رو در این قسمت به طریقه نصب سیفون ظرفشویی دوقلو محک که بیشترین مصرف را در ایران دارد, میپردازیم. البته برندهای دیگر مانند البرز و اخوان نیز سیفون ظرفشویی فابریک داشته که از لحاظ ساختار کلی شبیه سیفون محک هستند.

در نصب سیفون ظرفشویی دوقلو یا فانتزی هم مانند نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی مدلهای دیگر, ابتدا زیرآب را به سینک وصل میکنیم. مراحل بعدی را طبق گام های زیر پیش میرویم.

  • آشغال گیر فلزی زیرآب از کف سینک در گودی سینک قرار دهید.
  • بدنه زیرآب را همراه با واشر از زیر سینک توسط پیچ کوچک با استفاده از یک پیچ گوشتی دو سوی لبه پهن یا یک سکه به توری بالای سینک فیکس و سفت کنید.
  • لوله حدوسط رابط بین زیرآب و مخزن را به زیرآب سینک متصل کنید.
  • در سیفون های 2لگن هر کدام از زیرآب ها دارای یک لوله است که در برخی مدلها یک زانویی خورده و به سراهی زیر زیرآب مجاور نصب میشود. در بعضی مدلها نیز هر دنباله به شکل جداگانه به سیفون یا سراهی T شکل در قسمت پایین سیفون متصل میشوند. تنظیم ارتفاع دنباله را فراموش نکنید.
  • لوله تی شکل انکلیسی را به سیفون متصل و آب بندی کنید.
  • در صورت وجود سرریز سینی یا میوه شیر, زیراب این قسمتها را نیز به انشعاب تعبیه شده بر روی مخزن متصل میکنیم.
  • لوله خرطومی سیفون را از یک طرف سیفون و از سمت دیگر به داخل خروجی فاضلاب لوله کشی ساختمان وصل کرده و با لاستیک متناسب آب بندی کنید.
  • در پایان شیر آب را باز کرده و دقت کنید که عمل آب بندی را درست انجام داده اید. کار نصب یا تعویض سیفون ظرفشویی تمام شده است.

در صورت نشت احتمالی وجود واشر یا طرز صحیح قرار گرفتن واشر در داخل مهره سفید رنگ را چک کنید.

طرز بستن سیفون های 3 لگنه و انواع سیفون سینک خارجی مانند فرامکو یا دیگر مارکهای نیز از فرمول بالا پیروی میکنند.

در صورت نیاز به سرویس کار جهت نصب و تعویض سیفون ظرفشویی و روشویی و تعمیرات مربوطه به خدمات لوله کشی تهران پایپر تماس بگیرید. طبق نرخ اتحادیه لوله کشی ساختمان انجام چنین کاری 200 تا 250 هزار تومان هزینه دارد.